Over Anda

Bekijk hier hoe wij jouw saus maken

Al 3 generaties lang geven wij ons sauzenplezier door aan onze klanten! Als echt familiale sauzenproducent roeren wij namelijk nog steeds zelf mee in de potten. Elk van onze ambachtelijke koude sauzen is dan ook met liefde bereid op basis van een zelf ontwikkeld recept en met echte en natuurlijke ingrediënten.

Familietraditie in sauzen

Stichting van een sauzenbedrijf

Lea en Hugo De Boeck-Vandenwyngaert starten een groothandel en productiebedrijf in frituurartikelen. Ze verkopen aardappelmachines en produceren kartonnen frietbakjes en verpakkingsemmers van 3 liter. Daarnaast maken ze op kleine schaal zelf sauzen. Hun mayonaise, salad dressing, extra sauce, tartare en pickles vinden gretig afnemers.

1962

Geboorte van de eerste sauzentopper: Andalouse

In de jaren 60 was het aanbod koude sauzen beperkt. Daar wou Lea verandering in brengen. Inspiratie vond ze in een recept ‘saus van Andalusië’ – een soort gazpacho saus die eigenlijk niet bij frietjes paste. Pas na twee jaar experimenteren en testen was ze tevreden en lanceerde ze de enige echte Andalouse saus. Het bleek een echte sauzentopper die Anda Sauces ook vandaag nog volgens origineel recept produceert.

Einde jaren '60

Uitbreiding en meer aandacht voor saus

Begin jaren 80 verlaat Lea de sauzenproducent en groothandel. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en enkele maanden later richt ze De Boeck Foods op. DBF verkoopt nog steeds diverse frituurartikelen, maar vergroot ook de productie van koude sauzen voor de friturist. Om die ambachtelijke sauzen volledig te laten rijpen en hun smaken optimaal te ontwikkelen, koopt Lea het eerste magazijn aan.

Begin jaren '80

Anda Sauces - een nieuw merk op de markt

Ook andere groothandels zijn nu op zoek naar kwalitatieve koude sauzen. Zij tonen interesse in de sauzen van De Boeck Foods, maar kopen ze niet omdat die de naam dragen van hun groothandelsconcurrent. Daarom richt Lea met haar zoon Jimmy het merk Anda Sauces op - naar hun allereerste sauzentopper Andalouse. Jimmy neemt de artisanale productie van de sauzen volledig op zich, terwijl De Boeck Foods zich blijft focussen op frituurartikelen.

1984

“​​Die passie gaf ik door aan mijn zoon, Jimmy. Hij is vandaag nog steeds bezig met de ambacht; hij weegt manueel de ingrediënten af zodat het helemaal juist is en de smaak écht goed zit. Daar komen geen machines aan te pas!”

Meer familie in de zaak

De nieuwe aanpak werkt en Anda Sauces groeit. Jimmy’s echtgenote Hilda versterkt Anda en neemt het financieel beheer op zich. Iets later komt ook haar zus in de familiezaak: zij is de eerste medewerker in het productieteam.

1985-1990

Sauzenbedrijf pur sang

Het sauzenplezier overheerst in de familie en de groothandel De Boeck Foods wordt verkocht. Vanaf dit moment werkt heel de familie met trots aan de ambachtelijke koude sauzen, die via grossiers aan horeca-uitbaters verdeeld worden.

2000

Verdere uitbreiding en modernisering

anda sauces modernisering

Kleinzoon Jeroen stapt mee in het bedrijf en neemt de verantwoordelijkheid voor verkoop en marketing op zich. Kleindochters Ine en Silke volgen en zorgen via marketing en communicatie voor meer bekendheid en een groeiende klantvraag.

2015-2020

Onafhankelijk familiebedrijf met traditie in smaak

anda sauzen productieteam in actie

Samen met 20 medewerkers bereid de familie vandaag met veel passie hun ambachtelijke sauzen. Die worden exclusief aan de horeca verkocht. Alle frituren, snackbars, broodjeszaken, restaurants, enz. krijgen behalve de supersmeuïge sauzen ook een gepersonaliseerde service.

Vandaag

Stichting van een sauzenbedrijf

Lea en Hugo De Boeck-Vandenwyngaert starten het bedrijf La William als groothandel in frituurartikelen. Ze verkopen aardappelmachines en produceren kartonnen frietbakjes en verpakkingsemmers van 3 liter. Daarnaast maken ze op kleine schaal zelf sauzen. Hun mayonaise, salad dressing, extra sauce, tartare en pickles vinden gretig afnemers.

1962

Geboorte van de eerste sauzentopper: Andalouse

In de jaren 60 was het aanbod koude sauzen beperkt. Daar wou Lea verandering in brengen. Inspiratie vond ze in een recept ‘saus van Andalusië’ – een soort gazpacho saus die eigenlijk niet bij frietjes paste. Pas na twee jaar experimenteren en testen was ze tevreden en lanceerde ze de enige echte Andalouse saus. Het bleek een echte sauzentopper die Anda Sauces ook vandaag nog volgens origineel recept produceert.

Einde jaren '60

Uitbreiding en meer aandacht voor saus

Begin jaren 80 verlaat Lea La William. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en enkele maanden later richt ze De Boeck Foods op. DBF verkoopt nog steeds diverse frituurartikelen, maar vergroot ook de productie van koude sauzen voor de friturist. Om die ambachtelijke sauzen volledig te laten rijpen en hun smaken optimaal te ontwikkelen, koopt Lea het eerste magazijn aan.

Begin jaren '80

Anda Sauces - een nieuw merk op de markt

Ook andere groothandels zijn nu op zoek naar kwalitatieve koude sauzen. Zij tonen interesse in de sauzen van De Boeck Foods, maar kopen ze niet omdat die de naam dragen van hun groothandelsconcurrent. Daarom richt Lea met haar zoon Jimmy het merk Anda Sauces op - naar hun allereerste sauzentopper Andalouse. Jimmy neemt de artisanale productie van de sauzen volledig op zich, terwijl De Boeck Foods zich blijft focussen op frituurartikelen.

1984

“​​Die passie gaf ik door aan mijn zoon, Jimmy. Hij is vandaag nog steeds bezig met de ambacht; hij weegt manueel de ingrediënten af zodat het helemaal juist is en de smaak écht goed zit. Daar komen geen machines aan te pas!”

Meer familie in de zaak

De nieuwe aanpak werkt en Anda Sauces groeit. Jimmy’s echtgenote Hilda versterkt Anda en neemt het financieel beheer op zich. Iets later komt ook haar zus in de familiezaak: zij is de eerste medewerker in het productieteam.

1985-1990

Sauzenbedrijf pur sang

Het sauzenplezier overheerst in de familie en de groothandel De Boeck Foods wordt verkocht. Vanaf dit moment werkt heel de familie met trots aan de ambachtelijke koude sauzen, die via grossiers aan horeca-uitbaters verdeeld worden.

2000

Verdere uitbreiding en modernizering

anda sauzen productie

Kleinzoon Jeroen stapt mee in het bedrijf en neemt de verantwoordelijkheid voor verkoop en marketing op zich. En kleindochter Ine zorgt via marketing en communicatie voor meer bekendheid en een groeiende klantvraag.

2015-2020

Onafhankelijk familiebedrijf met traditie in smaak

Samen met 20 medewerkers bereid de familie vandaag met veel passie hun ambachtelijke sauzen. Die worden exclusief aan de horeca verkocht. Alle frituren, snackbars, broodjeszaken, restaurants, enz. krijgen behalve de supersmeuïge sauzen ook een gepersonaliseerde service.

Vandaag

Ons Team

Ioannis sales team anda

Ioannis Simos

Sales Advisor

Ioannis vertegenwoordigt de regio's Henegouwen, Brussel, Noord-Frankrijk en het westen van Waals-Brabant. Hij vervoegt ons team sinds september 2018.

maud anda sauces team

Maud Herten

Sales Advisor

Maud staat in voor de regio's de Kempen, Limburg, Luik en het oosten van Vlaams-Brabant. Zij maakt deel uit van ons team sinds februari 2021.

over anda ons team scott clavie

Scott Clavie

Sales Advisor

Scott vertegenwoordigt sinds september 2023 de regio's Antwerpen, het westen van Vlaams-Brabant en West- en Oost-Vlaanderen.

Valentin anda sales team

Valentin Vekeman

Sales Advisor

Valentin vertegenwoordigt sinds januari 2024 de regio's Namen, Luxemburg en het oosten van Waals-Brabant.

dirk anda sales team

Dirk De Hertogh

Sales Manager

Dirk is verantwoordelijk voor het leiden, trainen en motiveren van het sales team binnen Anda.

het productieteam Anda

Productieteam

Productie sauzen

Onze sauzen staan of vallen met hun ambachtelijk productieproces, en dus met iedereen in het productieteam die daaraan bijdraagt. 

anda sauces team binnendienst

Hilda, Leen, Jeroen, Silke, Alessandro

Binnendienst

Ook onze sterke binnendienst draagt bij aan het succes van Anda Sauces door permanent klaar te staan om vragen van klanten te beantwoorden.

familie anda sauces

Vandenwyngaert

Familie

Samen zorgen wij voor een persoonlijke aanpak en uitstekende service. Zo willen we een betrouwbare partner zijn voor al onze klanten.

ons team nieuwe vacatures

vervoeg ons team

Bekijk de openstaande vacatures of stuur een spontane sollicitatie!

Grossier?

Laten we samenwerken!

Uitbater?

Vraag een smaakstaal aan of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Grossier?

Laten we samenwerken!

Uitbater?

Vraag een smaakstaal aan of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!